Friday, 29 July 2011

My Wedding Preparation
(Part 2)
Apakah yang penting dalam sesebuah perkahwinan tak kira agama dan bangsa..
(secara fizikal ye)..jawapan aku tentunya wedding ring..

Bagi aku cincin perkahwinan ni agak penting la jugak walaupun ia bukan sesuatu yang wajib..Pada pendapat perempuan memang pentingkan cincin ni sebab benda ni sangat memorable..Yela kahwin kan seumur hidup sekali je (insyallah), mestila nak something yang akan kita ingat sampai kita tua dan boleh tunjuk pada anak cucu kita..Biasanya perempuan ni agak cerewet sikit nak beli cincin kahwin ni..Maklumlah nak yang terbaik..Tapi macam mana pun BUDGET adalah amat penting..haha.. takde budget tak dapek la den nak nolong..haha

Hmm...Dalam kes aku pulak...Memandangkan budget yang di keluarkan oleh bf aku agak terhad..terpaksa lah aku menyekat nafsu dan keinginan aku  nak pilih cincin yang marvelous..haha..Kalau nak jugak terpaksalah tambah budget sendiri..
Seperti biasalah kalau nak something aku akan buat research (survey je sebenarnye..haha..)..So, setelah agak selesai 'research' aku tu..Aku pun buat conclusion..Antara cincin yang aku nak pilih nanti adalah macam ni..Pattern je la macam ni..Brand tak kisah sangat pun kot..Mari kita lihat apakah design yang terpillih..


Aku sangat-sangat lah berkenan design cincin macam ni..
Bagi aku 1 diamond kat atas cincin tu menyerlahakan diamond tu..
Dia nampak very simple but its very elegant..
Dan aku rasa pattern macam ni takkan nampak outdated..hehe 


Sama jugak dengan pattern ni..
Aku harap aku akan dapat cari cincin kahwin aku design macam ni 
dengan budget yang aku ada..


design cincin ni aku berkenan sangat..
aku plan cincin ni wat buat my engagement ring..so nice



Sunday, 17 July 2011

My Wedding Preparation
(part 1)
ni adalah second entry aku pasal hari bahagia aku..i am so excited..hehe
kali ni aku nak share pasal baju..
setelah aku berangan2, berpikir2 dan mecuba2 baju akhirnya aku dah berjaya memilih baju untuk hari perkahwinan aku..
memandangkan bapak kesayangan aku dah memilih untuk buat 2 hari majlis(anak 1st kawen biasa la), so aku kena la prepare 3 baju(sewa je kot..haha)
 1. baju nikah
2. baju untuk malam berinai
3. baju bersanding

untuk baju nikah sebenarnya  aku nak cari baju kurung yang simple je..tapi kat butik pengantin tu baju nikah dia semua tak menepati citarasa aku..so aku pun 'terpakasalah' pilih baju nikah lace (yang agak glamour untuk nikah kot) kaler biru..walaupun akak kat kedai tu macam tak bagi je kitorg pilih baju tu(sbb tu baju untuk sanding hehe). 

untuk baju malam berinai pulak sebenarnya aku nak pakai baju jawa. tapi mr. bf kesayangan aku ni  taknak pulak..sebab dia kene pakai kain..haha..oleh itu, kami memilih untuk pakai songket. baju aku kebaya pendek moden.aku rasa macam pelik. tapi sebab bf aku cakap cantik aku pun ikut je la..=)

dan yang terpenting adalah baju untuk sanding...iaitu baju untuk majlis kenduri..
aku pilih baju lace putih. aku suka sangat baju tu..rasa macam puteri pulak..haha.. baju tu lebih  kurang macam ni design dia..tapi semua putih..konon-konon nak jadi puteri la katakan..hehe

Sunday, 10 July 2011

Hari Bahagia

5 bulan lagi aku akan menempuh hari paling bermakna dalam hidup aku.
perasaan aku??
berdebar, excited(ni paling banyakla), happy, nervous, takut dan tak tau la..haha
5 bulan dah x lama sebenarnya..
tapi aku x buat ape2 preparation pon..haha..cam xnak kawen je aku nih..
tapi semua mak dah buatkan..
THANKS MAK..I LOVE U..
u are the best mom in the world..

aku updated blog ni sebab aku tadi aku g test baju sebenarnye..hehe
sebab tu la baru terasa dah nak kawen..hehe
so..disebab kan sekarang baru nak terasa masa dah suntuk..
aku akan start buat preparation...
dan aku akan mulakan dengan diet..
sebab badan aku dah makin gemok..haha
semua baju aku try tadi sempit..hehe
buat malu je..
next updated..
aku akan updated pasal my wedding preparation..